Om Stockholm Wrimos

Välkommen till Stockholm Wrimos!

Vi är en region i den internationella skrivarutmaningen NaNoWriMo, och nu tänkte jag förklara vad det betyder.

National Novel Writing Month är en skrivarutmaning för alla som någonsin har funderat på att skriva en bok, och alla som inte slagits av tanken än. Utmaningen är lika enkel som den är storslagen: Skriv en roman på 50 000 ord (ungefär 90 A4-sidor) under novembers 30 dagar.

Poängen är inte att få en perfekt bok, färdig för utgivning, på bara en månad. Ska det skrivas 1667 ord om dagen hinner de allra flesta inte med att slipa varenda replik. Och det är just det som är meningen. Genom att byta kvalitet mot kvantitet släpper alla spärrar. Istället för att fila i tio år på den perfekta inledningen, har du efter 30 dagar ett lysande första utkast att jobba vidare med. Om du vill.

 Alla börjar nämligen från sin egen nivå. Vissa av oss har varit med i många år, och kan alla trick för att skriva snabbt. Några är med för första gången och har aldrig skrivit mer än någon novell i skolan. Vissa av oss satsar på 150 000 ord istället. Andra upptäcker att livet kom i vägen, och är stolta över att ha skrapat ihop 5 000 ord. Alla är lika välkomna.

 Vi är en väldigt aktiv grupp i Stockholm, som träffas då och då genom hela året. Just under november finns det folk att skrivarfika med så gott som varje dag. Om det där med träffar i verkliga världen inte är din grej, finns det lika mycket gemenskap på internet, i NaNoWriMo’s officiella forum, i vårt regionsforum och på facebook.  Det finns också Wrimos i resten av Sverige, lite olika länkar finns samlade här.

 Välkommen till en makalös månad av fantasifullt författande!

 Alba och Ina, ML’s för Europe :: Sweden :: Stockholm

(Vänta lite, vad betyder ML? Det är lugnt, vi har en ordlista)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s