Minionmötet i lördags – en minion berättar

I lördags hade vi ett möte med frivilliga, som vi kallar minions. Vi diskuterade hur vi på olika sätt kan göra NaNoWriMo i Stockholm ännu bättre, särskilt för dig som är ny! Cecilia, som är ny i år, men redan bestämt sig för att bidra lite extra, skrev om sin upplevelse av mötet:

1002737_10200928524107654_130669736_n

Till dig som är ny

Jag upptäckte Nanowrimo genom ett googlesök i julas. Tidigare hade jag skrivit dikter och korta berättelser, men aldrig något längre. Jag har velat skriva en roman sedan jag var fem, men hade inte börjat än, 20 år senare. Först skulle jag ju bli bra på romanskrivande. Av att vänta och inte öva. Ja, du hör hur tokigt det låter. Min inre korrekturläsare var för dominant för att jag ens skulle våga försöka. Därför tänkte jag att Nanowrimo var utmaningen för mig. 50 000 ord på
30 dagar. Då kommer jag minsann inte hinna pausa och skriva om för att det jag skrivit är ”för dåligt”. Glad och pepp skapade jag en användare på den officiella hemsidan (www.nanowrimo.org) och började utforska forumen (kolla! kolla! Där kan man få svar på alla sina skrivrelaterade frågor och massa uppmuntran från ett par hundratusen andra användare). Där fick jag också mail från arrangören och ett av dem uppmanade mig att engagera mig och gå på minionmöte, så det gjorde
jag.

Igår begav jag mig långt från mitt trygga Uppsala för att träffa livs levande wrimos för första gången någonsin. I Bredäng skulle jag träffa Stockholmområdets Municipal Liaisons, (ML, typ regions-kontaktpersoner) och deras minions. Förväntansfullt nervös och osäker på all Nanowrimo-terminologi ringde jag på dörrklockan och hälsades genast med en öppen dör, leenden från Stockholms två MLs och ett: ”Välkommen! Släpp inte ut katterna.”

Minionmötet inleddes med mitt livs första ordkrig. Ordkrig är en vanlig aktivitet på Nanowrimo-träffar där alla deltagare skriver så mycket de kan på en viss tid (i detta fall 3 minuter) och sedan räknar ihop antal ord. Jag lyckades få ihop 92 oläsliga krummelurer – skitkul!

Därefter blev jag och alla andra minions bjudna på mängder med te och tårtor som vi glufsade i oss medan vi diskuterade Kick offen, Natten som inte får nämnas vid namn och alla de andra aktiviteterna som kommer genomföras nu i oktober, november och december (se kalendern). Till dig som är ny och lite osäker på om detta är något för dig, rekommenderar jag att ni kommer och provar på minst en aktivitet. De hålls av ett riktigt inkluderande gäng; trots att jag var den enda nya
igår på mötet kände jag mig lika välkommen som jag gör när jag fikar hos vänner. Största skillnaden var att jag fick snacka mer om skrivande. Igår var nämligen inte bara första gången jag träffade wrimos; det var faktiskt första gången jag träffade andra som skriver och pratade om skrivandet IRL. Det var underbart.

Jag är ny till Nanowrimo och kan inte uttala mig om vad jag kommer känna i november eller ge tips på hur man kan göra för att få en bättre Nanowrimo-upplevelse (sådana kommer senare). Allt jag kan säga nu är att jag lockas av energin från alla andra wrimos och av känslan att jag får skriva vad och hur jag vill. Allt är tillåtet och skrivarglädjen ligger i fokus. Bryter man allt för mycket från de traditionella reglerna kallas man rebell, men det är inte illa det. Rebeller har till och med en egen sida på forumet.

Årets tips: Häng med på Nanowrimo 2014.
Kan jag, kan du 😉

/En förväntansfull minion

PS: Om du vill engagera dig som minion är det inte för sent! Skicka ett meddelande till oss eller skriv en kommentar under detta inlägget, så berättar vi mer.

Advertisements

3 thoughts on “Minionmötet i lördags – en minion berättar

  1. Hello, Cecilia, and congratulations on your decision to join NaNoWriMo — AND the excellent blog post! Forgive me for replying in English but I don’t (yet?) speak Swedish. I am from the US, now a UK citizen, and currently live in Malaysia. However, from October 28th, I will be resident in Stockholm (Tyresö) for some undetermined time–my husband’s job transfer. This will be my fourth NaNoWriMo year and, believe me, you will love it! I would not be surprised to arrive at November 30th and have you report that your childhood dream has come true! I hope to get involved in some activities (I saw the calendar date for the cruise) and to meet other writers. Here in Malaysia, my best source of contact and friends over the past four years has been the very rich and vibrant writing community (even in English) and I suspect it is that way in Sweden, too. So good luck and hope to meet you one day! /Cynthia

    Like

    • Thank you, Cynthia 🙂 I would be so happy if that is what has happened by the 30th of November. I hope to see you at the Kick Off and The Night That Must Not Be Named (I probably can’t make it to the cruise unfortunately).

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s